Ekonomi

BlackRock AI Odaklı İki ETF Piyasaya Sürüyor

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, yapay zekaya (AI) artan ilgiden yararlanmak amacıyla, yatırımcılara hızla büyüyen AI pazarına erişim imkanı sunan iki yeni borsa yatırım fonu (ETF) piyasaya sürdü. Lansman, firmanın tematik yatırım tekliflerini genişletme yönündeki en son adımı olarak Salı günü gerçekleşti.

Yeni piyasaya sürülen iShares A.I. Innovation and Tech Active ETF, çeşitli piyasa değerlerine sahip global AI ve teknoloji hisse senetlerine yatırım yapmayı hedefliyor. Öte yandan, iShares Technology Opportunities Active ETF benzer bir amaca sahip olup, yarı iletkenler, yazılım ve donanım gibi sektörlerde faaliyet gösteren global teknoloji şirketlerine yatırım yaparak uzun vadeli sermaye artışı hedefliyor.

BlackRock, AI’yı geleceğe yönelik geniş etkileri olan önemli bir yatırım teması olarak konumlandırdı. Şirketin temel hisse senetleri teknoloji grubunun başkanı Tony Kim, bu aktif ETF’lerin yatırımcılara AI ve ileri teknoloji sektörlerindeki önemli ve yeterince değerlendirilmemiş yatırım fırsatlarından yararlanma imkanı sağlama potansiyelini vurguladı.

Bu ETF’lerin piyasaya sürülmesi, tematik ETF’lerin giderek daha popüler hale geldiği bir döneme denk geliyor. Bu ürünler, geniş piyasa endekslerini takip eden geleneksel ETF’lerin aksine, belirli temalara, sektörlere veya trendlere yatırım yapmak üzere tasarlanmıştır. Son aylarda yatırımcıların tematik ETF’lere olan talebinde karışık sonuçlar görülmesine ve birçoğunun rekor seviyelere yakın olan borsa endekslerine bağlı fonları tercih etmesine rağmen, BlackRock’ın bu hamlesi, niş pazarın büyüme potansiyeline olan güveni gösteriyor.

Ayın başlarında BlackRock, Wall Street’in üçüncü çeyrek kar tahminlerini aştığını açıkladı. Şirket ayrıca, artan fon girişlerine katkıda bulunan ABD borsa rallisinin de etkisiyle yönetimi altındaki varlıkların rekor seviyeye ulaştığını duyurdu. 30 Eylül itibarıyla, 1400’den fazla ETF’yi içeren iShares işkolu, 4,2 trilyon dolar değerinde varlık yönetiyordu.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu