Eskiden Güzellik ve Zenginlik Sembolü Olan Tuhaf Trendler – Webtekno
Moda tarihi, zamanla gelip giden trendlerle doludur. Çok uzağa gitmemize gerek yok; günümüzde yaşlılar, gençler yırtık pantolon Hatta onlara hayretle bakar. Kim bilir, modanın geçiciliği nedeniyle, muhtemelen gelecekte başkaları için çok garip olacak.
Birazdan sıralayacağımız trendler ise kendi zamanlarında tuhaf olmayan ama şimdi geriye dönüp baktığımızda hayrete düşeceğimiz özellikler içeriyor. Siyah dişleri mi kastediyorsun? canlı hayvanlardankağıttan aksesuarlar, kağıttan elbiseler…
Chopine ayakkabılar; İlk olarak, Venedik’teki bayanlar tarafından çamura basarak eteklerini kirli tutmalarına yardımcı olmak için giyildiler, ancak kısa sürede bir statü sembolü haline geldiler.
Ayakkabılar ne kadar yüksekse, sosyal sınıf o kadar yüksek olur. Üstelik kısa bir süre giyilmediler. 15., 16. ve 17. yüzyıllar boyunca bayanlar tarafından tercih edildi. Kendileri yaklaşık 50 cm uzananbu ayakkabıları giydiklerinde, yürümelerine yardımcı olacak başka bir insana ihtiyaç duyabilirlerdi.
Kabarık etekler, 19. yüzyılda zenginler arasında popüler hale gelen bir trenddi.
Viktorya döneminde, etek ne kadar büyükse giyen kişi o kadar zengindi. Bayanlar ince bel görünümüne ve bu görünümü elde etmeye takıntılıydı. belini daha büyük gösterçalışıyorlardı.
Tabii ki, bu kadar büyük etekler tehlike oluşturuyordu. Tıp uzmanlarının iddiasına göre, yılda yaklaşık 630 kadın,kabarık etek yangınlarından ölüyordu.
arsenik boyası; elbiseler, ayakkabılar, eldivenler ve hatta yapma çiçekler ve çelenkler için kullanıldı.
Boya ile temas eden kişiler, kumaşın tenine temas ettiği her yerde. korkunç yanıklara ve yaralara maruz kalırlar, saçları dökülebilir ve zehirden ölebilirler. Yine de arsenikle boyanmış giysiler giymeye devam ettiler.
Siyah dişler şaşırtıcı bir şekilde asaletin simgesiydi.
Japonya’da, kişinin dişlerini siyaha boyama uygulaması 8. yüzyılın başlarında kabul edildi ve siyah nesnelerin kabulüuzun süre devam etti.
Eski zamanlarda hijyen bir zenginlik göstergesi olmadığı için toplumda beyaz renk hep kullanılmıştır. hoş standart değildi. İster boyalı, ister çürümüş; kararmış dişler asalet gösteriyordu ve hoş kabul ediliyordu.
Giyen kişinin kıyafetine göre renk değiştiren canlı kertenkeleler ve bukalemunlar bir zamanlar kadınlara pazarlanıyordu.
1890’larda ortaya çıkan canlı takılar, Amerika’da evcil hayvan sahipliğinin yaygınlaşmasıyla başladı. onlar küçük zincirlenmişYakalarına, kıyafetlerine ve saçlarına takarlar.
Hayvanlara Zulmün Ortadan Kaldırılması Derneği bu iddia üzerine harekete geçti ve New York’ta artık kertenkele satılmayacağını söyledi. şehir çapında bir kararnameçıkardı
Muhtemelen; Gelecekte, geçmiş moda trendlerine bakan insanlar, şu anda kullanılan hayvan kürkü veya deriyi de kullanabilirler. sömürü malzemeleriOnlar da senin için aynı şeyi düşünecek ve şok olacaklar.
Dar bölümleri olan uzun etekler, acil bir durumda kaçmaları elverişsiz olduğu için birçok ölüme neden oldu.
Çeşitli kazalara neden olan bu eteklerin yol açtığı olaylardan birinde; Yarış pistinde attan kaçmaya çalışan kadın eteği yüzünden kanala düşerek hayatını kaybetti. Birinci Dünya Savaşı sırasında garip etekler, işlevsiz moda trendleriTanıtımının uygun olmadığı düşünülünce popülaritesini kaybetti.
Onlarca yıl önce, şapkanız ne kadar büyük ve ilginçse, o kadar zengin olduğunuz düşünülürdü.
Tarihte çizgi film karakterlerine benzemeyen birçok farklı şapka türü vardır. Modern çağda toplum içinde giyilen tuhaf şapkaları hâlâ görebilsek de, çoğunlukla fötr şapka veya şapka stilindenfazla uzağa gitmiyor.
Kağıt elbiseler, bir kağıt şirketi için bir pazarlama reklamı olarak ortaya çıkmış olsa da, 1960’larda çok da uzak olmayan bir hızla yükselen bir moda haline geldi.
Genel olarak; Parlak, geometrik desenlerle basılan kağıt elbiseler çok kullanışlı ve sürdürülebilir değildi. Ne de olsa kağıttan yapılmışlardı. Çoğunlukla, bir kez giyildi atıldı. “Hızlı moda” diye bir kavramın bir simgesi olsaydı orası yeri olurdu.
Son derece uzun kollar, 12. yüzyılda başka bir zenginlik simgesiydi.
Avrupa’daki varlıklı insanlar, “köylü meslekleri” ile karıştırılmaması için böyle bir tarz geliştirmeye karar verdiler. Bu kıyafetlerin kolları bazen yerlereuzanabilirdi!
Crakow ayakkabıları, onları giyen erkeklerin ayaklarında şekil bozukluklarına neden oluyordu.
Crakow ayakkabılar, ayaktan çok daha uzun olan ve sivri burunlu ayakkabılardı. Sadece parası olan biri için, ayakkabıları Bu kadar uzun süreceği düşünülüyordu.ve böylece 12. ve 15. yüzyılın ortalarında, güçlü adamlar arasında popüler hale geldi.