Haber

Son Dakika: Kuran’a yapılan saygısızlığın ardından istirahat etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO kapılarını İsveç’e kapattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nda değerli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paluden’in Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran yakmasına izin verdiği için İsveçtepki gösterdi.

“HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE SAYGILI HERKESE DUYURULUR”

“Şu anda odaklanmam gereken konu; İsveç “Peygamberimiz aracılığıyla tebliğ edildiği ilk günden beri Ebu Cehil’in simgesi olan İslam dini, birçok saldırının ve rezaletin hedefidir.” olmuştur. Kur’an irfanına İslam’la bir şeref olarak ulaşmak kader meselesidir.”

Özgürlük kapsamında Kuran’a yapılan saldırıyı eleştiren Erdoğan, “İnsan hak ve özgürlüklerini tanımlamak çok kolay. Bir bireyin hak ve özgürlüklerinin sonu, diğer insanların hak ve özgürlüklerinin başladığı yerdir. Müslümanların mukaddeslerine veya diğer dinlere mensup insanlara hakaret etmek Nefret ve ayrımcılığa yönelik ağır yaptırımlara maruz kalan bu ülkede bizce yerinde bir yaklaşımdır. İsveçTürkiye’deki yakışıksız davranış, başta Müslümanlar olmak üzere insan hak ve özgürlüklerine saygı duyan herkese hakarettir.

“TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE YAPILDIĞI İÇİN ULUSAL SORUNLARA DÖNÜŞTÜ”

Saldırının Türkiye Büyükelçiliği’nde gerçekleştirildiğine dikkat çeken Erdoğan, “Bu alçak saldırının Türk Büyükelçiliği önünde gerçekleşmiş olması onu bizim için milli bir sorun haline getiriyor. eli kanlı terör örgütlerinin demokrasi kisvesi altında uzun süre sahiplenilmesini meşrulaştırmaya yönelik “Bu saldırı zihniyetinin yüzyıllardır fazla ilerleme kaydetmediğinin şahididir. Bu sapkınlığı teşvik edenler ve göz yumanlar, elbette sonuçlarını hesaplamışlardır. Polisinizin koruması altındaki güvenlik güçleriniz bu ihaneti, onursuzluğu, alçaklığı ve alçaklığı gerçekleştirecek ve “Müslümanları savunmak için biz ne yaptık?” dedim.

İsveç NATO’nun üyeliğine kapıyı kapatan Erdoğan, “Böyle bir rezalete sebep olanların artık NATO’ya başvurmak konusunda bizden bir iyilik beklemeyecekleri açıktır. Sokaklarınızı, sokaklarınızı terör örgütleri saracak, terör örgütlerini dolaşacaksınız. o zaman bizim NATO’ya girmemizi bekleyeceksiniz.Böyle bir şey yok.Eğer onları bu kadar seviyor ve koruyorsanız o zaman ülkelerine savunmalarını emanet etmelerini tavsiye ederim.” dedi.

Bir şey söylediğimizde dürüstçe söyleriz, biri bizi küçük düşürdüğünde onu yerine koyarız. İsveç yönetiminin hak ve özgürlüklerine bu kadar saygılıysanız, önce Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Müslümanların dini inançlarına saygı göstereceksiniz. Bu saygıyı göstermezseniz kusura bakmayın bizden NATO konusunda bir destek göremezsiniz.

habernallihan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu